Intră în contact cu noi

Diverse

Accident în apropiere de Sacoșu Turcesc

Scris acum

pe

Accident de circulație pe drumul ce leagă Timișoara de Buziaș. Un șofer a ajuns la spital după ce a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în pom.

Accidentul s-a petrecut joi seară pe drumul ce leagă Timișoara de Buziaș, în apropiere de Sacoșu Turcesc. Șoferul, un bărbat de 57 de ani, circula dinspre Timișoara, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului. A intrat pe contrasens, iar apoi a ieșit de pe șosea și s-a lovit de un pom de pe marginea drumului.

În urma impactului, șoferul a fost rănit și a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Continuă să citești

Diverse

O aplicație care identifică știrile false, realizată de elevi din Timișoara, premiată la nivel european

Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, la Colegiul Național „C.D. Loga”, coordonați de profesoara Renata Boar, s-au clasat pe locul al doilea în finala unui concurs european.

Scris acum

pe

De

Un premiu important a fost obținut de trei elevi din Timișoara.

Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, la Colegiul Național „C.D. Loga”, coordonați de profesoara Renata Boar, s-au clasat pe locul al doilea în finala unui concurs european.

Este vorba de „EU Code Week Hackathons Final”, competiție care s-a desfășurat ieri online. Cei trei elevi din Timișoara au realizat o aplicație care combate știrile false.

Echipele finaliste au fost formate din liceeni din Grecia, Letonia, Romania, Slovenia, Irlanda și Italia. Elevii, în număr de trei (clasa a XI-a) au realizat o aplicație pentru identificarea știrilor false, dar și a paginilor de Internet ce conțin viruși. Echipa câștigătoare a locului I este din Slovenia. Felicitări”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

Continuă să citești

Diverse

O bolnavă Covid a decedat în ambulanță, în drum spre Szeged

Scris acum

pe

De

Unul dintre bolnavii de Covid-19 din Timișoara care a plecat joi după-amiază spre Szeged n-a mai ajuns la destinație. Ambulanța s-a întors din drum, înainte de urcarea pe autostradă, după ce femeia intubată a intrat în stop cardio-respirator. Medicii s-au chinuit să o stabilizeze, dar a intrat în al doilea stop și a murit.

UPDATE. Avionul cu bolnavii din București a aterizat la Timișoara.

Medicii din Timișoara au trimis, joi după-amiază, doi bolnavi de Covid-19 la spitalul din Szeged, după ce autoritățile din Ungaria au anunțat că vor prelua 50 de pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Potrivit Ministerului Sănătății, s-a decis transferul a zece pacienți, doi din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și opt de la UPU de la spitalele din București.

Au plecat două ambulanțe de la Timișoara, cu două paciente de 66 de ani. Una era de două zile la UPU, iar cealaltă de o zi. Una dintre mașini n-a apucat nici să urce pe autostradă, pentru că pacienta a intrat în stop cardio-respirator și medicii au decis să fie adusă înapoi la Timișoara.

„Am trimis două ambulanțe, dar una dintre paciente, din păcate, a devenit instabilă și am decis să se întoarcă în Timișoara. Erau în UPU și erau transportabile în măsura în care un pacient intubat și ventilat poate fi transportat. Una dintre paciente era din 12 la spital, cealaltă din data de 13”, ne-a declarat Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD Timiș.

Timișoara mai trimite trei ambulanțe în Ungaria, după ce o aeronavă cu trei bolnavi de Covid-19 va ateriza de la București, joi seară, pe Aeroportul Timișoara. Vor fi trimise două unități de terapie intensivă de la SMURD și o ambulanță de la SAJ Timiș.

UPDATE. Avionul cu bolnavii din București a aterizat la Timișoara

Aeronava cu cei trei bolnavi de Covid-19 din București a aterizat, joi seară, după ora 20, pe aeroportul din Timișoara. Pacienții sunt preluați de medicii din Timișoara cu două autospeciale SMURD și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș și vor fi duși la Szeged. Medicii au decis totuși să îi țină în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara până dimineață, când îi vor transfera la unguri.

Continuă să citești

Diverse

Timișoara. „Smart City” și nu prea…

Scris acum

pe

De

La finele lunii iunie au fost identificate 860 de iniţiative smart city aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate în 124 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 594 de proiecte din 87 de oraşe la nivelul lunii iunie 2020.

Topul celor mai moderne oraşe din punctul de vedere al proiectelor de tip smart city, este şi în acest an condus de Alba Iulia, dar care are un număr stagnant de proiecte (106), urmat de Cluj- Napoca (58) şi de Iaşi (56), care vine puternic din urmă, în timp ce Bucureştiul este pe locul patru (39 de proiecte), arată o analiză realizată de integratorul de soluţii inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Clasamentul este continuat de Bucureşti – sector 4 (35), Arad (29), Sibiu (27), Oradea şi Timişoara (26) şi Braşov (18).

Cifrele iau în calcul proiectele în plan, în curs de implementare sau livrate.

Clasamentul oraşelor medii este dominat de Alba Iulia (106), Arad (29) şi Sibiu (27), în timp ce podiumul oraşelor mici este ocupat de Avrig (10), Făgăraş (7) şi, la egalitate, Odorheiu Secuiesc, Aiud şi Hârşova (6).

„Vedem, în acest raport, un aspect pozitiv, în special la nivel de răspuns al administraţiei la nevoile de distanţare şi de-birocratizare: dincolo de evoluţia liderului – Smart Mobility, verticala Smart Governance, ocupantă a poziţiei secunde în clasament, numără nu mai puţin de 226 de proiecte care, sperăm, fac viaţa mai uşoară locuitorilor. Dar, ca în raportările anterioare, avem şi eternii perdanţi – Smart Environment şi Smart People, pe poziţii deja obişnuite, la coada clasamentului. Mediul şi oamenii, priorităţi absolute într-o societate care îşi cunoaşte valorile şi îşi alocă din priorităţi şi generaţiilor viitoare, sunt neglijate de industria Smart City românească. Tot în acest raport vedem nu doar finanţările din fonduri europene şi publice, ci şi primele proiecte semnificative private şi privim cu interes la componenta de finanţare privată, în viitorul Smart City“, declară Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting.

Proiectele Smart City identificate îşi păstrează clasificarea, în aceleaşi şase Verticale Smart City, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living şi Smart Governance, verticale care sunt în concordanţă cu raportările Uniunii Europene.

Continuă să citești

Alte stiri

Cele mai citite