Intră în contact cu noi

Politica

Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Scris acum

pe

Miercuri, 13 octombrie, Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a explicat că nefiind președinte al PNL, nu poate exercita funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„În urmă cu aproximativ cinci minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent și secretarul general. Consider că nu mai pot exercita funcția de președinte al Camerei Deputaților, nefiind președinte al PNL. Motivul real este că nu mai pot fi părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța”, a spus Orban.

Ludovic Orban a anunțat că demisionează din această funcție încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL în favoarea lui Florin Cîțu.

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu vrea acces cu certificat verde la toate activitățile economice, inclusiv la magazine

Scris acum

pe

De

În contextul trecerii a ratei de infectare peste 15 în București și Ilfov, premierul demis Florin Cîțu a spus că nu ia în calcul carantina, însă se dorește introducerea certificatului verde COVID-19 pentru acces la toate activitățile economice, inclusiv în magazine. Decizia s-ar putea lua în Parlament, prin depunerea de amendamente la ordonanța de urgență privind certificatul verde UE, mai spune Cîțu.

O eventuală carantină în București și în Ilfov nu ar funcționa, pentru că nici anul trecut nu a avut efect, a spus Cîțu la finalul ședinței de joi a guvernului, citat fiind de hotnews.ro. În guvern a fost însă discutată introducerea certificatului verde COVID-19 pentru acces la toate activitățile economice, inclusiv la magazine, pentru a fi atestată vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

„La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a susținut premierul demis, citat de sursa menționată anterior.

Cîțu, care a mai fost întrebat dacă folosirea certificatului verde în magazine ar însemna o restricționare a accesului pentru persoanele care nu prezintă documentul, a precizat că „nu este o restricționare, ci o triere”, transmite și libertatea.ro.

Momentan nu există un guvern cu puteri depline care ar putea lua această decizie, însă premierul demis Florin Cîțu spune că decizia ar putea fi luată și în Parlament. Totul este momentan la nivel de discuție, iar mai multe am putea afla de abia după ce vor fi schimbate restricțiile impuse în pandemie.

Continuă să citești

Local

După anunțul DNA, Dominic Fritz cere demisiile de onoare ale directorului STPT și deputatului PNL Șandru

Scris acum

pe

De

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o primă reacție după ce DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva directorului STPT și a deputatului Cosmin Șandru. Edilul-șef le cere demisiile de onoare din fruntea societății de transport și din Parlamentul României.

Le cer domnilor Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public. Au apărut informații că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistrați oferind funcții în deconcentratele din Timișoara și Timiș contra voturi împotriva moțiunii de cenzură”, a transmis Fritz, pe Facebook.

Primarul Timișoarei îi cere, totodată, președintelui PNL Timiș, Alin Nica, să spună public „dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi”.

„Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzactionalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara.

Cer PNL Timiș să se delimiteze clar și public de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică”, a mai anunțat edilul-șef.

Dominic Fritz spune că a cerut Consiliului de Administrație al STPT să verifice „dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport”.

„Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, a conchis Fritz.

Continuă să citești

Alte stiri

Cele mai citite