Primăria din Reșița a organizat o dezbatere despre schimbările climatice, având ca temă impactul climatic european. La evenimentul moderat de experții în dezvoltare durabilă, Bogdan Gioară și Ana-Maria Pălăduș, au participat peste 30 de cetățeni interesați de modul în care orașul se poate adapta la provocările crizei climatice. Cu Asociația REPER21, la Reșița, despre Pactului climatic european.
„S-au desprins o serie de obiective clare, unanim acceptate, legate de direcțiile de dezvoltare pe care Municipiul Reșița trebuie să le urmeze. Dezvoltarea continuă a spațiilor verzi, modernizarea transportului public urban, noi piste și mai multe rasteluri de biciclete, conectarea orașului cu trasee de drumeții în zona pădurilor periurbane sunt câteva din ideile desprinse în urma dezbaterilor. Pentru o comunitate aflată într-un proces de schimbare radicală, importanța acceptării de către comunitatea locală a acestei direcții este esențială. În acest context, municipalitatea trebuie să se implice constant în informarea cetățenilor cu privire la proiectele derulate și la beneficiile pe care acestea le aduc”, transmis reprezentanții primăriei.
Pentru că schimbările climatice sunt deja o problemă, iar generațiile următoare sunt cele care vor resimți aceste probleme mult mai puternic, a avut loc și o sesiune de formare cu reprezentanții școlilor înscrise în programul Eticheta Școală durabilă, pe care Primăria Reșița îl derulează în parteneriat cu Asociația Reper 21, care vizează și înființarea Cluburilor de dezvoltare durabilă în școlile din Reșița.