Clădirea primului spital construit de la zero în ultimii 50 de ani a fost recepţionată luni, 11 martie la Timişoara.
Noua Maternitate este o investiție pentru care s-au alocat 7,5 milioane euro din bugetul județului Timiș, proiect pentru care a fost gestionată o finanțare de 10 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.
„Ridicată de la piatră de temelie, noua maternitate din Timișoara va schimba modul în care este abordată nașterea. Punem la dispoziția medicilor și a familiilor toată infrastructura necesară poziționării noului născut în centrul atenției. Construirea clădirii, de la zero, nu a fost deloc ușoară, motiv pentru care le mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția. În scurt timp, bucuria nașterii nu va mai fi umbrită de temerile cauzate de spațiile inadecvate, infecțiile intraspitalicești sau de absența unei aparaturi performante. Până în 1 iunie, de Ziua Copilului, îmi doresc ca noua maternitate să fie complet operaționalizată și să fim pregătiți să primim primul nou născut”, a declarat Alina Nica, preşedintele CJ Timiş.
Clădirea are 4 etaje, se întinde pe o suprafață de 5.434 de metri pătrați utili și va avea un total de 126 de paturi.Noua Maternitate va avea o secție ATI, bloc operator, săli de naștere și camere de gardă, precum și compartimente de prematuri, nou-născuți eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. Pe etaje, sunt prevăzute spații pentru însoțitori și vizitatori.
Va fi singurul spital de stat care va pune la dispoziția beneficiarilor procedurile de fertilizare in vitro, de ajutor nu doar pentru timișoreni ci și pentru beneficiari din întreaga zonă de vest a țării
În prezent se află în derulare etapele aferente obținerii autorizației de funcționare a noii maternități, în sarcina CJ Timiș fiind intabularea clădirii și predarea spre administrare Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.