Consiliile județene, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, pot solicita finanțare pentru înființarea/extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare).
Apelul competitiv de proiecte „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie” a fost deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO) și în parteneriat cu Ministerul Educației. Vor fi finanțate proiecte care urmăresc îmbunătățirea accesului copiilor cu vârste până la 6 ani la educația timpurie.
Bugetul total alocat este dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru) și este de 120.000.000 de euro. Din valoarea totală a alocării financiare, 102.000.000 euro reprezintă contribuția FSE+, iar 18.000.000 euro reprezintă contribuția națională.Cine poate depune proiecte?
Proiectele pot fi depuse de Consiliile județene în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (obligatoriu); autorități ale administrației publice locale; instituții de învățământ superior; unități de învățământ acreditate, publice și private, din rețeaua școlară națională; Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) şi furnizori privați de educație timpurie, inclusiv organizații neguvernamentale.
Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 201.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă nu poate depăși 7.814.851,40 de euro.
Ghidul solicitantului și anexele sunt disponibile AICI.