„Asociația De la Măicuța” în colaborare cu Asociația My Banat organizează duminică, 25 noiembrie, o nouă ediție a Banat Brunch, de asta aceasta în comuna Secusigiu, situată în județul Arad. Evenimentul aduce împreună tradiția culinară autentică și istoria bogată a comunității locale.
Secusigiu este un sat răsfirat în inima naturii, în apropierea Lunca Mureșului, iar bucătăria comunei Secusigiu este un adevărat exemplu de multiculturalism culinar. Celebrele pământuri bogate de cernoziom le-au oferit locuitorilor săi o varietate de produse deosebite, printre care se numără roșiile, duhanul și piparca.
Meniul va cuprinde o varietate de preparate locale, pregătite cu măiestrie de gospodinele din Secusigiu. participanții vor avea ocazia să deguste delicii precum platoul de șoancă cu mere, specialitatea casei pregătită de Gelu din Secusigiu, brânza de oaie de la ciobanul Doru și multe altele.
Pe lângă experiența culinară, Banat Brunch va oferi și un program bogat, care include vizite ghidate la Mănăstirea din Bezdin, o bijuterie arhitecturală a comunității sârbe, și la Biserica Ortodoxă din Secusigiu, alături de Părintele Horia. De asemenea, studenții de la Facultatea de Arhitectură Timișoara vor organiza un tur ghidat al arhitecturii locale.
Pentru cei mici, vor fi organizate activități și ateliere în Căminul Cultural. Aceștia vor avea ocazia să asculte poveștile satului, să își dezvolte creativitatea prin atelierul de brodat costume populare și să descopere tradițiile locale prezentate în colecția de costume populare, realizată de Amalia Stoica de la www.toaleromanesti.ro.