Reabilitarea fântânii cinetice din centrul Reșiței este în plină desfășurare, după ce lucrarea, abandonată de mai bine de un an, a fost preluată în regie proprie de către primărie pentru a fi finalizată înainte de alegeri.
Eforturile se concentrează nu doar pe finalizarea lucrărilor la fântână, ci și pe amplasarea statuii maestrului Constantin Lucaci în proximitatea acesteia.
Cu finanțare din bugetul local, va fi refăcută hidroizolația fântânii, se va monta mozaic în cuvă și granit pe părțile exterioare și va fi instalat un nou sistem de iluminat arhitectural. Toate acestea vor contribui la transformarea fântânii cinetice într-o atracție vizuală și funcțională pentru locuitorii orașului.
Din informațiile furnizate, se pare că fântâna, care va aduce un plus de frumusețe și utilitate spațiului urban, va fi complet funcțională în luna iunie.
Fântâna cinetică din centrul municipiului, de o frumuseţe şi creaţie tehnică deosebite, a devenit simbolul reşedinţei Banatului Montan, vizualizând armonia dintre frumuseţile locurilor, talentul artistic al omului din zonă şi ştiinţa de a prelucra metalele.
Inaugurată la 23 august 1984, fântâna cinetică este opera sculptorului Constantin Lucaci, cea mai frumoasă „simfonie lichidă” din cele 9 fântâni monumentale realizate de maestrul luminii în mai multe oraşe din România: Constanţa (1971), Drobeta Turnu Severin (1979), Vaslui (1981), Reşiţa (1984), Brăila, cu o cascadă de trei fântâni (1988-1992), Giurgiu (2000), Alba Iulia (2007).